[ PORTFOLIO Section ] [ Tobi Brockway Interiors ]
[ Text-based navigation is provided at the foot of each page ]
[ Serene Ensuite ]
[ Office/Study ]
[ Bedroom ]
[ Home Office ]
[ Dining Room ]
[ Bedroom Retreat ]
[ Living Room ]
[ Kitchen & Family Room ]
[ Powder Room ]
[ Master Bedroom ]
[ Brand New Condo ]
[ Ensuite Reno ]
[ Open Concept Kitchen ]
[ Classic Kitchen ]
[ Office / Den ]
[ Master Ensuite ]
[ Living Room ]
[ Entry Hall ]
[ CDECA Gold Award 2014 "Kitchens" ]
 Before: (Enlarge)
 Detail 01: (Enlarge)
 Detail 02: (Enlarge)
 Detail 03: (Enlarge)
Our clients, gourmet cooks who love to entertain, downsized to an 80's bungalow on a beautiful ravine lot. The galley kitchen had never been renovated and the walls formed a barrier that prevented open views to the backyard from the living room. Our clients wanted an open kitchen that would serve as a gathering place for friends and family.
____The colour scheme of greys and creams, selected to create an ambiance of serenity, flows throughout the space. Contributing to this is the unique grey-taupe hue of the hardwood floors. The small eating area has been transformed into a functional, stylish component of the kitchen. A panel-integrated refrigerator/freezer plus steam oven, convection oven and warming drawer are joined by two pantries for additional food storage. Cabinetry, casings, baseboards, crown molding -- even the interior door -- all reflect contemporary styling. (Detail 01)
____The star of this kitchen is the quartz countertop by the sink and on the peninsula -- a swirling pattern of greys, taupes and creams. The lighting plan offers ambient and task lighting at three levels:  a row of LED pot lights provides overall illumination; pendant fixtures over the peninsula deliver style as well as function; and the LED under-cabinet lights brighten the counter surface. (Detail 02)
____Each drawer has a distinct function, such as this pot drawer with peg organizers for optimum storage. Our clients did not want a range hood over the induction cooktop to block the view of the window. Problem solved with a downdraft ventilation unit that provides safety as well as function. (Detail 03)
____Every aspect of this renovation was designed and planned to meet our clients' wish list, necessitating a complete transformation of the kitchen. Our clients are thrilled with the end result -- functionality and style -- and look forward to many years of whipping up delectable meals while entertaining guests.

We invite you to continue to explore our site. Then, when you are ready, feel free to contact us for more information or to arrange a consultation.

[ Pinterest icon tablet ] Follow us on Pinterest to see what inspires us.
[ Houzz icon tablet ] Follow us on Houzz when creating your Ideaboards.

Home  |  Services  |  Portfolio  |  Testimonials  |  Media  |  Blog  |  About Us  |  Contact Us
© Tobi Brockway Interiors Inc. 2017
Facebook  |  YouTube  |  Instagram  |  Pinterest  |  Houzz

An accredited Interior Decorator providing residential design services to clients in Niagara-on-the-Lake, St. Catharines, and the Niagara Region.